Do akcji wkracza sanepid

Jeśli naszym wymarzonym przedsiębiorstwem jest prowadzenie pizzerii lub kawiarni, musimy sobie zdawać sprawę, że największe  formalności będziemy musieli spełnić, kiedy chcemy uzyskać zgodę Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego. Zanim Sanepid nas odwiedzi by sprawdzić warunki, w których będziemy prowadzić działalność gospodarczą, musimy złożyć odpowiedni wniosek, do którego dołączymy plany architektoniczne pomieszczeń z bardzo dokładnym opisem, a także inwentaryzację z opisem technologicznym. W tej sprawie jedyną pocieszającą informacją jest ta, że takie formalności musimy przejść tylko w wypadku, kiedy nasz lokal nigdy nie spełniał tego rodzaju funkcji. Sanepid jest bardzo skrupulatny przy odbiorze obiektu o charakterze gastronomicznym. W sumie to dobrze, bo przecież chodzi o nasze zdrowie. Wszystkie zainteresowane osoby powinny się udać do miejscowego Sanepidu, a tam na pewno uzyskają wszystkie informacje dzięki którym otwarcie obiektu będzie przebiegało bezkolizyjnie. A formalności trzeba wykonać naprawdę sporo.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witaj u mnie ! Nazywam się Piotr Kawalec i jestem studentem. Podczas studiów często musiałem przeglądać wiele stron w poszukiwaniu potrzebnych mi informacji o księgowości i finansach dlatego postanowiłem sam stworzyć bloga, aby Wam było łatwo znaleźć niezbędne informacje w jednym miejscu. Jeśli podoba Ci się moja strona to zostaw coś po sobie i napisz komentarz albo polub post!
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.